De behandelingen

Ayurvedische massages

Na een intake gesprek wordt individueel bepaald met welke behandeling we verder gaan, komt u voor een ontspanningsmassage is een intake niet noodzakelijk. Afhankelijk van je klachten of voorkeur kun je bij ons terecht voor diverse behandelingen of een combinatie van behandelingen. Dit zijn de verschillende behandelingen.

Abhyanga

De ayurvedische massage ( abhyanga) is een vierhandenmassage die zich kenmerkt door het feit dat er rekening wordt gehouden met de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn in de vorm van specifieke grepen, het uitoefenen van meer of minder druk en de kruidenolie die gebruikt wordt. Tijdens de Abhyanga worden zowel de armen, de benen en de romp aan voor en achterzijde en het hoofd gemasseerd. Ook wordt er gewerkt met de marmapunten en het lokaliseren en verwijderen van blokkades hierin.

Het effect van de Abhyanga betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het lichaam en de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Navarakizhi

Een typische Indiase rijstbehandeling die de onderhuidse weefsels grondig reinigt. Rijstbuideltjes worden in warme melk gedompeld. Deze worden op speciale wijze over het licht geoliede lichaam gewreven. De navarakizhi behandeling kan ook helpen bij de genezing en vermindering van huidproblemen.

Udvartana

Udvartana is een modderpakking waarbij het hele lichaam wordt ingewreven meteen uit Noord India afkomstige modderpasta. Nadat het lichaam is ingewreven met de modderpakking wordt het warm ingepakt. Na twintig minuten wordt de modder met warm water afgenomen. Deze modderpakking werkt reinigend en ontgiftend en ontspant zowel lichaam als geest.

Klanktherapie

De klanktherapie gaat uit van de trillingen van klanken. Trillingen kunnen worden gehoord maar ook lijfelijk worden ervaren. Een mens bestaat voor ongeveer 75% uit water. Door met klanken en trillingen te werken, wordt al het water op een subtiele manier in beweging gebracht.

Ook de ruimte om de mens heen bestaat uit energie. Deze ruimte wordt door het werken met klanken ook in beweging gebracht. Iedereen heeft wel eens ervaren dat door het maken van muziek of het produceren van de klanken de sfeer in een ruimte ineens anders werd, dat gebeurd ook met de persoon, dit gebeurt wel op een subtiel niveau.

Door de klanken en hun trillingen kun je echt tot diepe ontspanning komen. Even niet meer bezig met alle dagelijkse bezigheden, maar alleen met het hier en nu en jezelf weer bewust worden van je lijf.

Creatieve therapie

Heeft uw kind moeite met contact maken en/of vind hij/zij het lastig om samen te werken? Zou uw kind wel wat weerbaarder mogen zijn? Heeft uw kind een negatief zelfbeeld of last van angsten? Of is uw kind hooggevoelig en vindt hij/zij het lastig om te gaan met gevoelens? Dan is creatieve therapie misschien iets voor uw kind!

Bij creatieve therapie, gaan we met behulp van beeldende middelen zoals tekenen of schilderen aan de slag om meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van uw kind. Van daaruit leren we samen zijn/haar krachten te ontdekken, waardoor uw kind weer meer zelfvertrouwen kan opbouwen en durft zichzelf te zijn.