Wat is Ayurveda?

Een veelgestelde vraag aan ons is, wat is dat nou precies ayurvedische massage? Wat is er anders aan Ayurvedische massage dan aan al die andere massages?

Stimulering bloedsomloop

Nou wat het bijzondere is aan de ayurvedische massage, is dat we gebruikmaken van oer oude Indiase massage technieken en kruiden oliën. Het zijn hele zachte vloeiende bewegingen, waardoor de bloedsomloop goed wordt gestimuleerd en het lichaam zelf aan het werk word gezet, om blokkades op te lossen.

Oplossen blokkades

Blokkades zijn eigenlijk gewoon ophopingen van afvalstoffen, meestal in de nek en in de rug. Door de bloedsomloop te stimuleren spoelt het lichaam eigenlijk zelf deze opgehoopte afval stoffen weg, waardoor ook de nek en rugklachten zullen verminderen en uiteindelijk soms zelfs verdwijnen.

Reinigende kruiden

In de oliën die we gebruiken zitten veel verschillende kruiden, doordat deze in de huid worden in gemasseerd, word het optimaal opgenomen in het lichaam. Deze kruiden ondersteunen het lichaam ook weer om zichzelf te reinigen en vrij te maken van afvalstoffen.

Vierhanden massage

Verder geven wij ‘vierhanden’ massage, dus wij masseren met zijn tweeën, één persoon. Dit komt ook vanuit India, hier wordt een massage door minimaal 2 personen gegeven en meestal door 4 of 6 personen. Dit hebben ze zo ontwikkeld, omdat je dan de beide lichaamshelften synchroon kan masseren, waardoor de bloedsomloop niet alleen stukje voor stukje, maar ook in zijn geheel word gestimuleerd.

Wat nog meer een voordeel is van ‘vierhanden’ massage is dat je de handen niet allemaal kunt blijven volgen, waardoor je op het laatst wel moet gaan ontspannen. Dit is heel mooi voor mensen die heel gespannen in hun lichaam zitten en het heel moeilijk vinden om te ontspannen. Door deze manier van massage leren ze eigenlijk weer opnieuw hoe ze zich moeten ontspannen.

Meer informatie of een afspraak maken? Ga dan naar onze contact pagina.